Cep telefonları artık sizi hissediyor

Akıllı Telefonlar Artık Kullanıcıların Duygusal Durumunu Hissediyor

Sadece arama yapmak ya da mesaj göndermek için değil, günümüzde cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Yeni nesil akıllı cihazlar artık kullanıcıların duygusal durumunu analiz edebilen algoritmalara sahip. Gülüş frekansınızdan mesaj yazma sürenize kadar birçok dijital ipucu takip ederek, duygusal durumunuzu tahmin etmeye çalışıyorlar.

Teknoloji devlerinin geliştirdiği bu özellik, aslında oldukça olumlu bir amaç taşıyor. Kullanıcının stres seviyesini anlayarak ona uygun öneriler sunma veya dijital ortamda duygusal olarak nasıl hissettiğini sorma gibi duyarlılıklar hedefleniyor.

Dijital Deste mi, Gizli Gözetleme mi?

Google, Apple ve Samsung gibi şirketlerin yaptığı patent başvuruları, cihazların artık duygusal farkındalıkla donatıldığını gösteriyor. Uygulamalar arasındaki geçiş süreniz, ekran parlaklığı tercihleriniz, yazım tarzınız, hepsi duygusal verilere dönüşüyor.

Uzmanlara göre, bu sistemler yakın gelecekte kullanıcılara “Bugün biraz endişelisin, nefes egzersizi yapmak ister misin?” gibi önerilerde bulunabilecek. Ancak bazıları, bu durumun kişisel mahremiyet sınırlarını zorladığını ve dijital dünyada duygusal profil oluşturmanın yeni bir gözetleme biçimi olabileceğini savunuyor.

Reklamlar Sizi Duygusal Durumunuza Göre Hedefleyebilir mi?

Eğer cihazınız duygusal durumunuzu anlayabiliyorsa, bu veriler reklam algoritmalarına da aktarılabilir. Örneğin, stresli anlarınızda daha fazla rahatlatıcı ürün önerilebilirken, üzgün olduğunuzda sizi motive edici içeriklere yönlendirebilirler.

Related Posts

Apple akıllı gözlükler için yeni bir çip geliştiriyor

Özellikle Meta gibi gözlüklerin piyasada yer almasının ardından harekete geçen Apple, sanal gerçeklik gözlüğünün ardından hem arttırılmış gerçeklik destekli hem de daha sade modeller üzerinde çalışacak.

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

Netflix kalan son interaktif içeriklerini platformdan kaldırıyor

Netflix, Black Mirror: Bandersnatch gibi interaktif içeriklerini kaldırmaya başladı. 12 Mayıs’tan sonra bu içerikleri platformdan izlemek mümkün olmayacak.

WhatsApp’tan gelen o mesajlara sakın tıklamayın: Bilişim uzmanından kritik uyarı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat, vatandaşların elektronik posta (e-posta) veya WhatsApp üzerinden kendilerine ulaşan hatırlatma veya reklam linklerine doğrudan gitmek yerine, kendi internet tarayıcılarını kullanmalarının daha doğru olacağını bildirdi.

Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.

ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın reklam imparatorluğunu parçalamak istiyor

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), teknoloji devi Google’a karşı açtığı antitröst davasında önemli bir eşiği daha geçti. Mahkeme, şirketin dijital reklam teknolojileri alanında rekabete zarar verdiğine hükmetmişti. Şimdi ise gözler eylül ayında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir