Kilo vermek isteyen birçok kişi zayıflamak için en etkili yöntemleri araştırırken ABD’li bilim insanlarının yaptığı son araştırmaya göre sağlık açısından Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan acı biberinin vücutta inatçı olan yağları yaktığını ve bu sayede zayıflattığını ortaya koydu.
YAĞLARI CAYIR CAYIR YAKIYOR
Acı biber, diyet ve spor yapıldığı halde göbek ve bel bölgesinde oluşan inatçı yağlanmayı yok ediyor. İngiliz, Çin ve Amerikalı bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırmaya göre düzenli olarak acı biber yiyen kişilerin ya da her gün acı biber tüketenlerin kanser, kalp ve solunum rahatsızlıklarına yakalanma riski yemeyenlere oranla daha az oluyor. Böylece acı biber ölüm riskini azaltıyor.
ÖLÜM RİSKİNİ AZALTIYOR
Oxford Üniversitesi, Çin Tıp Bilimleri Akademesi ve Harvard Halk Sağlığı Fakültesi (Harvard School of Public Health ) tarafından gerçekleştirilen bu araştırmada yaşları 30 ila 79 arasında değişen yaklaşık 500 bin Çinli’nin yeme alışkanlıkları ve sağlık durumları incelemeye alındı.
Bu kişilerin beslenme alışkanlıkları tam 7 yıl boyunca detaylıca incelendi. Yapılan araştırma sonucunda Her gün veya düzenli olarak baharatlı özellikle de acılı yiyecekler tüketenlerin haftada bir kez baharatlı yiyecekler yiyenlere göre ölüm risklerinin yüzde 14 azaldığı belirlendi.
Acı biberin içerisinde bulunan kapsaisin maddesinin antioksidan özelliği bulunuyor. Kapsaisin ayrıca iltihap ve obeziteyi önlemede de etkili bir madde. Kanser gibi ciddi rahatsızlıkların üzerinde de etkili olan kapaisin acı biberin içerisinde bol miktarda bulunuyor.
KİLO KONTROLÜNÜ DESTEKLİYOR
Yapılan son araştırmalar, kapsaisinin enerji harcamasını ve yağ yakma oranını arttırdığını ve diyete “yağ yakıcı” şeklinde dahil edilmesinin kilo kontrolünü destekleyebileceğini gösteriyor.