CHP’li Barut: Çiftçilerin kuru sözlerle değil acil desteklere ihtiyacı var

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’tan Zirai Don Felaketine Sert Tepki: “Çözüm İstiyoruz, Kuru Söz Değil”

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, ülke tarımsal üretimine, çiftçilere ve ekonomiye zarar veren zirai don felaketine karşı iktidarın kayıtsızlığına sert eleştirilerde bulundu. Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, ‘Çiftçinin yanındayız’ sözlerini yetersiz bulan Barut, “Mağdur üreticilere, ‘Yanınızdayız’ demekle olmaz. Üreticilerin yanında olun, acil adımlar atın. Gerçek icraatlarla yaraları sarmaya başlayın” açıklamasında bulundu.

“Kuru Sözlerle Değil, Gerçek Çözümlerle”

Ülkenin çeşitli bölgelerinde 10-13 Nisan tarihleri arasında meydana gelen zirai don felaketi sonrasında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Bakanlık olarak, olumsuz etkileri en aza indirmek için üreticilerimizin yanındayız. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Üreticilerimizin yanında olarak üretimin devamlılığını sağlamak için çaba gösteriyoruz. Tüm mağdur üreticilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımızla ülkenin afetlerden korunmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Ancak Ayhan Barut, Bakan Yumaklı’nın yetersiz açıklamalarına tepki göstererek, “Mağdur üreticilerimiz kuru sözlerle avutulmak istemiyor. Doğrudan çözüme odaklanın, acil adımlar atın” dedi.

“Üreticilerimizi Kaderlerine Terk Etmeyin”

Doğu Akdeniz Bölgesi’nde yaşanan zirai don felaketine dikkat çeken Barut, Türkiye genelinde tarımsal üretimin ve çiftçilerin zarar gördüğünü belirtti. Barut, “Geçtiğimiz aylarda Doğu Akdeniz Bölgemizde yaşanan felaketten sonra da iktidarın sözde çözüm vaatleri boş çıktı. Üreticilerimiz yine kaderlerine terk edildi. Artık harekete geçilmeli, üreticilerimizin zararları tespit edilerek karşılanmalıdır” şeklinde konuştu.

– Çiftçilerin yeniden üretime dönebilmesi ve ekonomik olarak desteklenmesi için hızla adımlar atılmalıdır. Sözler boşa kalmasın, gerçek eylemlerle çiftçilerin yanında olun.

– Finansal destek, üretim maliyetlerinin karşılanması, borçların ertelenmesi ve tarımsal desteklerin acilen ödenmesi için gerekli adımlar atılmalıdır. Ülke ekonomisi ve gıda güvenliği için gereken desteği sağlayın.

Related Posts

İnceleme başlatılmıştı: Spotify Türkiye’den çekilmeyi değerlendiriyor

İnceleme başlatılmıştı: Spotify Türkiye’den çekilmeyi değerlendiriyor

İnşaat maliyet endeksi arttı

İnşaat maliyet endeksi yıllık %22,40 arttı, aylık %0,88 arttı.

Avrupa borsalarında hisseler güç kazandı

Avrupa borsaları, yükselişle kapandı. Kapanışta gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,73 değer kazanarak 549,71 puan oldu. Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 1,44 artışla 7.878,46 puana, Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 1,3 yükselişle 24.521,93 puana …

Passolig’le maçlara gidecekler dikkat! Yeni karar açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2025-2026 sezonuyla birlikte Passolig uygulamasında artık çipli sisteme geçildiğini ifade tti. Taraftarların Süper Lig ile 1. Lig maçlarına çipli T.C. kimlik kartlarıyla giriş yapabileceğini duyurdu. ELEKTRONİK BİLET …

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …

Sberbank 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.