Eskişehirli Firma, Yapay İnsan Uzuvlarıyla İlk Yardım Eğitimine Yenilik Katıyor

Eskişehir’de Yerli Üretimle Yapay İnsan Uzuvları İhracata Hazır

Sanat ve teknolojiyi bir arada kullanarak insan uzuvları üreten firma, Eskişehir’den dünyaya açılıyor. Tepebaşı ilçesinde faaliyet gösteren firmanın sahibi Onur Ata, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu ve 2014 yılından beri insan uzuvları üzerine çalışmalar yürütüyor.

Ata’nın öncelikle plastik makyaj ve silikondan insan tenine benzeyen hareketli heykeller yapmasıyla başlayan süreç, medikal sektöründe devam ediyor. Firmanın amaçları arasında sağlık, askeri ve endüstriyel alandaki yaralanmalarla ilgili ilk yardım eğitimlerinde kullanılmak üzere yapay insan uzuvları üretmek de var.

Firmanın AR-GE çalışmaları sonucunda dijital ortamda tasarlanan ve 3 boyutlu yazıcılarla üretilen yapay uzuvlar, insan tenine en yakın dokuda ve yumuşaklıkta olan silikon malzemeyle geliştiriliyor. Bu sayede eğitim materyalleri farklı travma yaralanmalarını canlandırabilecek nitelikte oluyor.

Ürünlerini Polonya, Almanya, Rusya, Ukrayna, İsviçre, İtalya ve İspanya gibi ülkelere gönderen firma sahibi Ata, üretim sürecine devam ederek modellerini çeşitlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Yerli Simülatörlerle Taktik İlk Yardım Eğitimleri

Firmanın ürünlerinden yararlanan emekli su altı taarruz komandosu Hakan Çalışkan, üretimde yerli simülatörlerin önemini vurguluyor. Çalışkan, simülatörler sayesinde yaralanma senaryolarının canlı insanlar üzerinde uygulanmadan pratik yapılabilmesinin hayati öneme sahip olduğunu belirtiyor.

Simülatörler üzerinde yapılan tekrar çalışmalarının sahada yapılacak uygulamaların etkinliğini artırdığını söyleyen Çalışkan, eğitimlerin 5 yıllık süreçte 250 kursiyere uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar kazandırdığını ifade ediyor.

Firma, hem kolluk kuvvetleri hem de sağlık personellerinin eğitimlerinde kullanılan ürünleriyle önemli bir ihtiyacı karşılıyor ve üretimine devam ederek daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Related Posts

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

Netflix kalan son interaktif içeriklerini platformdan kaldırıyor

Netflix, Black Mirror: Bandersnatch gibi interaktif içeriklerini kaldırmaya başladı. 12 Mayıs’tan sonra bu içerikleri platformdan izlemek mümkün olmayacak.

WhatsApp’tan gelen o mesajlara sakın tıklamayın: Bilişim uzmanından kritik uyarı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat, vatandaşların elektronik posta (e-posta) veya WhatsApp üzerinden kendilerine ulaşan hatırlatma veya reklam linklerine doğrudan gitmek yerine, kendi internet tarayıcılarını kullanmalarının daha doğru olacağını bildirdi.

Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.

ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın reklam imparatorluğunu parçalamak istiyor

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), teknoloji devi Google’a karşı açtığı antitröst davasında önemli bir eşiği daha geçti. Mahkeme, şirketin dijital reklam teknolojileri alanında rekabete zarar verdiğine hükmetmişti. Şimdi ise gözler eylül ayında …

Huawei, dayanıklı taşınabilir SSD’sini tanıttı: 2000MB/s aktarım hızı sunuyor

Huawei, profesyoneller ve dış mekan kullanıcıları için tasarlanmış yüksek performanslı taşınabilir SSD’sini duyurdu. Kunling eKitStor Shield 200 isimli SSD, USB-C portu üzerinden USB 3.2 Gen 2×2 bağlantısıyla 2000 MB/sn’ye kadar aktarım hızına …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir