Filistin’de yaşananlara dikkat çekmek için Altın Portakal film festivalinde gösterilen filmler merak uyandırırken, sanatçı Gülsen Tuncer ise kefiye giyerek etkinlik alanına geldi. Aydınlık gazetesinden Tunca Arslan, “Altın Portakal’daki Filistin” başlıklı yazısında o anları şu sözlerle anlattı: “Altın Portakal’ın geleneksel açılış kortejine değerli oyuncumuz Gülsen Tuncer’in Filistin kefiyesi giyerek katılması ve sanatçılara çağrı yaparak, “Filistin, Lübnan, İran için yüreğimiz kanıyor. Ülkemizin ve dünyadaki mazlumların sorunlarına susmamak gerekiyor” demesi damga vurmuştu. Söz ettiğim uzunlu kısalı üç film savaşın ve kıyımın damga vurduğu Filistin ülkesinden yaşam manzaraları ve direniş esintileri getirdi Altın Portakal’a.”
Öte yandan bahsettiği 3 Filistin temalı filme dair şunları söyledi: “Heni Ebu Esad’ın 2013 yapımı “Ömer”i, festivalin “Sınırlardan Sınırsızlığa” bölümünde yer alıyor. “Cennet Şimdi” filmiyle Altın Küre kazanan ve ülkesi adına Oscar adaylığı elde eden Esad, İsrail işgali altındaki Filistin’de geçen bir aşk ve direniş öyküsü anlatıyor… Ömer Elemavi’nin 2024 yapımı dokuz dakikalık kısa filmi “Sesimi Duyan Var mı?”, Filistin’de bombardıman sonucu yıkılmış bir binanın enkazına ve dokunaklı bir mücadeleye götürüyor… Giovanni Lorusso’nun 73 dakikalık 2024 Lübnan yapımı filmi “Tüm Sonların Şarkısı” da 1982’de İsrail ordusunun himayesinde aşırı sağcı Hıristiyan Falanjistlerin büyük bir katliam gerçekleştirmiş olduğu Şatilla mülteci kampına çeviriyor kamerasını.”
Altın Portakal’ın geleneksel açılış kortejine değerli oyuncumuz Gülsen Tuncer’in Filistin kefiyesi giyerek katılması ve sanatçılara çağrı yaparak, “Filistin, Lübnan, İran için yüreğimiz kanıyor. Ülkemizin ve dünyadaki mazlumların sorunlarına susmamak gerekiyor” demesi damga vurmuştu. Söz ettiğim uzunlu kısalı üç film savaşın ve kıyımın damga vurduğu Filistin ülkesinden yaşam manzaraları ve direniş esintileri getirdi Altın Portakal’a.