Antakya’nın meşhur lezzetleri arasında yer alan Kömbe geleneksel tatlılardan biri. Özel kalıpla şekillendirilen, nefis iç harcı olan kömbeyi bayramda yapmak isterseniz tarife göz atabilirsiniz:
KÖMBE TARİFİ
Hamuru İçin:
125 gram eritilmiş tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3-4 su bardağı un
Üzeri İçin:
1 çay bardağı susam
KÖMBE YAPILIŞI
Üretilmiş tereyağını sıvı yağ, süt, toz şeker, Kömbe baharatı, kabartma tozu ve vanilya ekleyiniz.
Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediniz.
Hamurunuzun hafif sert olması gerekiyor.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparttığımız hamurdan bir parçayı susama batırarak Kömbe kalıbına bastırınız.
Hafifçe tezgaha vurarak kalıptan çıkartıp yağlı kağıt serili tepsiye diziniz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif pembeleşene dek kızartınız.
Pişirdiğiniz kömbeleri soğuması için bir kenarda beklettikten sonra servis tabağına alarak ikram edebilirsiniz.